RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kyseenalaistaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan hallituspuolueiden edustajien päätöksen lopettaa asiantuntijakuulemiset hallituksen sote-uudistusta koskevasta vastineesta.

– Hallituspuolueiden edustajat sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ottavat äärettömän suuren riskin, kun he ovat päättäneet olla kuulematta asiantuntijoita hallituksen sote-uudistusta koskevan vastineen johdosta, sanoo Anna-Maja Henriksson.

– Hallituksen sote-esitys oli nyt kolmannen kerran osittain ristiriidassa perustuslain kanssa. Perustuslakivaliokunnan aikaisemmin antamista kotiläksyistä ei olla otettu opiksi tarpeeksi. Perusteena kuulemisten lopettamiselle ei silloin todellakaan voi olla, että prosessin aikana on aikaisemmin kuultu lukuisia asiantuntijoita, Henriksson muistuttaa.

Henriksson on huolissaan myös eduskunnan arvovallasta.

– On ennenkuulumatonta, että hallituspuolueet valiokunnan varapuheenjohtajan johdolla jyräsivät päätöksen lopettaa asiantuntijakuulemiset, kun valiokunnan puheenjohtaja oli lähtenyt puhemiesneuvoston kuultavaksi. Tällainen menettely ei kuulu Suomen eduskuntaan, riippumatta siitä miten kovat poliittiset paineet hallituspuolueilla on.

Kommentoi

×
×

Cart