Li Anderssonin mukaan hallituksen on nyt aika tunnustaa, että sen sote-malli on tullut lopullisesti tiensä päähän.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toteaa, että markkinaehtoinen sote-malli ei toteuta uudistukselle asetettuja tavoitteita terveyserojen kaventamisesta ja palveluketjujen yhteensovittamisesta ja se tulee kalliimmaksi kuin nykyinen järjestelmä.

Lisäksi perustusvaliokunta jätti tänään 22.2. lausuntonsa, jonka mukaan hallituksen esityksessä uudeksi sosiaali- ja terveyslainsäädännöksi on edelleen huomattavia korjaustarpeita. Valiokunta edellyttää olennaisia muutoksia koskien muun muassa maakuntavaalien ajankohtaa, liikelaitoksen palveluvelvoitetta, maakuntien rahoitusta, kunnille maksettavia korvauksia, tietosuojaa sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontaa. Tämän lisäksi sosiaali- ja terveysvaliokunnan on varmistettava esityksen EU-oikeudellista laillisuutta tai sitten ”valinnanvapauslain soveltamisen aloittamista on lykättävä”.

Vasemmistoliiton mielestä sosiaali- ja terveyspalvelut tulee järjestää jatkossakin pääsääntöisesti julkisena toimintana.

– Nykyisen mallimme ongelmat ovat korjattavissa ilman hallituksen markkinamallia. Panostamalla julkisiin terveyspalveluihin varmistamme, että hyvä hoito kuuluu todellakin kaikille, ei vain harvoille, LI Andersson sanoo.

Kommentoi

×
×

Cart