Hallitusneuvotteluja vetävä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne teki poliittista historiaa kantamalla Säätytalolle kahdeksan ilmiöpöytää. Opposio.fi:n toimituksen saamien tietojen mukaan pöydät olisivat jääneet yli edellisen pääministerin, keskustan Juha Sipilän tunnetuksi tekemästä avokonttorista.

Ilmiöpöydät eivät ole uusi ilmiö, mutta poliittisen historian kirjallisesta lähdeaineistosta ei löydy mainintaa, että niitä olisi koskaan ennen käytetty hallitusneuvotteluissa. Myöskään edistyksellisistä ja moderneista sisustusratkaisuistaan tunnetun valtioneuvoston linnan puusepät eivät ole kuulleet ilmiöpöydistä. Sen sijaan alkemistisen tutkimuksen perusvälineistöön ilmiöpöydät ovat kuuluneet tieteenalan alkuajoista saakka, kertoo säätytalolta tavoitettu Suomen Alkemistisen Keskusliiton (SAK) neuvottelija L. Obbari.

– Alkemistisen tieteen tarkoituksena on valmistaa kultaa vähemmän jaloista metalleista tai saada aikaan niin sanottu elämän eliksiiri, jolla voitaisiin saavuttaa pitkä tai jopa ikuinen elämä, Obbari valaisee.

Hallitusneuvotteluista tihkuneiden tietojen mukaan Rinteen tulevan hallituksen tavoitteet ja keinot olisivat samansuuntaiset. PolitiikantutkijaC. G. Jungin mukaan alkemistit haluavat laajentaa henkisen valon vaikutuspiiriä kaventamalla pimeäksi koettua aineen valtapiiriä. Rinteen hallituksen kaavailuissa tarkoituksena on tiettävästi laajentaa henkistä hyvinvointia irrottamalla se työn ja yritteliäisyyden synkistä kahleista.

Lukijalle: Huomaathan, että tämä artikkeli on satiiria tyylilajinaan käyttävä kolumni. Se saattaa sisältää keksittyjä faktoja ja tekaistuja henkilöitä.

×
×

Cart